Zomaar een transport naar Bacău.

Piet Noorlander en Hans Slappendel verzorgden een transport naar Bacau. Piet schreef een verslag waarvan we een aantal citaten weergeven. Het volledige verslag is te downloaden via de link onder de tekst:

“Môge Piet, met Hans. Ik ben dit jaar nog niet naar Roemenië geweest en het begint toch wel weer een beetje te kriebelen. Zin om mee te gaan?”

“Met dit verslag wil ik u meenemen op ons laatste transport in december 2013.
Hans en ik zien zo’n hulptransport als een leuke afwisseling van ons dagelijks werk. Dat wil niet zeggen, dat wij ongevoelig zijn voor de vaak zeer schrijnende situaties in Roemenië. Juist niet, maar wij kunnen, in tegenstelling tot mensen die voor de eerste of tweede keer in Roemenië komen, er emotioneel meer afstand van nemen omdat we daarmee in en om Bacău al vaak zijn geconfronteerd.”

“Om bij de asociaƫia Betania te komen, kon je in Bacău altijd over een groot spoorviaduct. Deze was nú alleen toegankelijk voor verkeer tot 7½ ton. Gezien het materiaal wat vóór de brug stond, wordt dit viaduct gerenoveerd. Omrijden zou zeker een half uur langer duren. Dus nam ik het risico om er toch overheen te rijden. Natuurlijk zag de politie dit met als gevolg dat zij mij wilden controleren door achter de oplegger af en toe de bijna niet te horen sirene van hun surveillanceauto aan te zetten.”

Voor het volledige verslag: klik hier

Transport Bacau december 2013 (4)

Categorie: Stichting HCR · Tags:

3 Reacties op “Zomaar een transport naar Bacău.”
  1. AM schreef:

Hans en Piet. Die heb ik al heel wat keren ontmoet in Bacau. Iedere keer dezelfde inzet en houding: “Niet lullen maar poetsen” Mensen die zich inzetten om wat voor een ander te betekenen. Ik zal niet ontkennen dat er tijdens het lezen van dit verslag een aantal herinneringen naar boven kwamen. Februari 1991, mijn eerste rit naar Roemenië. “Toevallig” ook met Piet… Een onverantwoorde rit door een dikke laag sneeuw. Maar goed ervaring komt door de jaren heen. Voor mijn en onze eerste rit gebruikte we ervaring van anderen. Dat bleek achteraf niet zo’n goed idee. Dat gaat nu allemaal een stuk beter zoals u kunt lezen in het verslag van Piet.

A.M.

2. Jaap schreef:

April 2009. Voor ons (Jan & Jaap) de eerste rit naar een voor ons onbekend Roemenië. Beetje nerveus natuurlijk om wat komen gaat. Prachtig om op deze manier een steentje bij te dragen in dit gedeelte van dit land. Inmiddels zijn wij al weer 5 keer bij de stichting Betanië geweest met een wagen vol met goederen. Een eerder gepubliceerd reisverslag van Piet en zijn collega lag dan braaf gekopieerd bij ons op het dashboard, en eerlijk is eerlijk wij hadden er echt iets aan. Piet, ook bedankt voor het testen van al die nieuwe restaurants die wij nog niet gezien hebben, wij wachten nog even tot de sneeuw weg is en dan gaan we de tour weer maken.

Jaap

3. Ber schreef:

Hans en Piet, Heerlijk om jullie verslag te lezen. het doet me weer terugdenken aan de tijd die ik met jullie heb ervaren in 2003 tot 2005 naar Bacau, al was het toen in het voorjaar. met jullie verslag te lezen kwamen ook de oude herinneringen weer boven met de bevolking in Roemenie. De tijd die we als transport groep hebben gehad zijn mij dierbaar gebleven. Ik hoop dan ook van harte dat jullie dit mooie werk nog jaren kunnen en blijven doen.

Mvg Ber.