Zolderopruiming in Voorburg

Door: Pleun Eikelboom

Op vrijdag 12 november trokken we naar Voorburg om daar bij de Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust de opbrengst van een actie te halen. Niet zomaar een actie, maar een actie ‘Speelgoed voor Roemenië’. Alle ouders ruimen jaarlijks de zolder op en stellen het overtollig geworden speelgoed en wat daarmee samenhangt, beschikbaar aan kinderen en scholen in Roemenië. Dat doen ze al jaren. Eén van de moeders kwam HCR op het spoor en benaderde ons. Omdat wij konden uitleggen dat alle goederen via de Asociatia Betania een goede bestemming krijgen, mochten wij de spullen ophalen.

‘Maak je borst maar nat’, schreef Esther, de moeder die het allemaal organiseerde, ‘de hal staat bomvol’. Welnu, dat bleek niet overdreven. Dozen, zakken, fietsen, poppenwagens, poppen, knuffels, spellen, puzzels, je kunt het zo gek niet verzinnen of het stond er.

De HCR-bus vol, mijn auto vol, een boedelbak vol en nog was het niet op. Maandagochtend heeft de heer Pols een keer extra gereden.

De ‘buit’ van vrijdag is zaterdag direct in een vrachtwagen geladen. Alex en Ron hebben een week vrij genomen om alles weg te brengen. Inmiddels zijn ze gearriveerd in Bacau en is de trailer weer leeg. De reis heeft twee volle dagen geduurd, van maandagmorgen 01.00 uur tot dinsdagavond 00.00 uur, met een paar uur slaap tussendoor.

We hopen dat de terugreis ook goed mag verlopen.

Deze actie is een voorbeeld van samenwerking in alle gelederen van HCR. Esther complimenteerde ons voor de prima manier van samenwerken en ik dank naast alle los- en laadvrijwilligers in het bijzonder Alex en Ron.

Maar ik bedank natuurlijk vooral al die schoolkinderen in Voorburg, want je kunt nou wel te groot geworden zijn voor een knuffel of een pop, maar het was wel jouw knuffel, het was wel jouw pop. Bedenk maar: veel van die kinderen die er nu mee gaan knuffelen of spelen zijn straatarm, mishandeld of misbruikt. Het zou wel eens hun eerste speelgoed kunnen zijn. Kun je je dat voorstellen?

Categorie: Acties, Asociatia Betania, Stichting HCR · Tags: