Voedselactie 2012

Beste Lezer,
Vorig jaar schreef ik u heel overmoedig dat wij het resultaat van 2010 minimaal wilden evenaren. Nu moet ik u zeggen dat ik dat niet meer durf te herhalen. Vorig jaar zijn er ruim (!) 1000 pakketten verzonden en hebben we ook veel geld mogen ontvangen. Toch hopen wij ook met de voedselactie 2012 vele mensen in Roemenie te kunnen helpen.

Wij organiseren ook dit jaar weer een voedselactie waarmee wij Roemeense gezinnen en kinderen een hart onder de riem willen steken, zeker in een donkere en koude tijd en voor mensen die werkelijk niets hebben. Ook willen wij – net als vorig jaar – evangelisatiemateriaal bij de pakketten doen, zodat in de gezinnen het Evangelie gelezen kan worden in hun eigen taal.

Wij willen u vragen om een pakket samen te stellen uit onderstaande basisartikelen, bij voorkeur verpakt in een kartonnen doos.

In Staphorst worden de pakketten via de scholen ingezameld:  De kinderen kunnen een of meerdere artikelen meenemen waar wij dan weer pakketten van maken.

– Pak bloem
– Pak suiker
– Fles zonnebloemolie
– Thee
– Pak macaroni/spaghetti/rijst
– 2 blikken conserven, groente of fruit
– Tandenborstel
– Tandpasta
– Stuk zeep
– Fles/pak wasmiddel
– Biscuit
– Cornflakes
– Multivitamine
– Margarine
– Conserven, vlees of vis
– Kindersnoep (geen drop)

Het is de bedoeling dat de voedselpakketten, afhankelijk van de transportmogelijkheid, rond 10 december 2012 geladen en getransporteerd worden naar Bacău. Zou u zo vriendelijk willen zijn contact op te nemen met René Muit, tel. 06-51401032, of via e-mail r.muit@stichtinghcr.nl voor het afhalen/brengen van het pakket? Als u meerdere pakketten wilt geven, kan dat natuurlijk ook. Graag zelfs!

Ook kunt u geld ter waarde van één of meerdere pakketten ( +/- € 15,- per pakket ) overmaken op rekeningnummer 3416.60.752, zodat André met zijn team de pakketten zelf kan aankopen en samenstellen, en wij minder transportkosten hoeven te dragen. Hierdoor kunnen er meer pakketten worden samengesteld of verse producten worden aangekocht

Leuk om te vermelden is dat dit jaar op 5 plaatsen in het land bij supermarkten enthousiaste vrijwilligers staan om voedselpakketten op te halen (Gouderak, Hendrik-Ido-Ambacht, Krimpen aan den IJssel, Nieuwendijk en Ouderkerk aan den IJssel ).

Ook dit jaar zijn de transportkosten nog niet gedekt. Daarom willen wij u vragen hierin mee te denken, wij schrijven geen richtlijn voor, maar als we allemaal iets extra’s willen missen voor de transportkosten, dan kunnen wij ook dit jaar met uw hulp weer een geweldig resultaat boeken.

Dank voor uw aandacht en wij hopen op een HULPVERLENEND succes.

Stichting HCR

René Muit
E-mail: r.muit@stichtinghcr.nl

Categorie: Actie's HCR, Acties, Stichting HCR · Tags: