Solidariteit blijft “hart” ❤️nodig!

Ik ben weer even bij u terug na mijn videoboodschap van april 2020. In de eerste plaats om u te bedanken voor de vele reacties die we kregen op mijn videoboodschap. We zijn echt onder de indruk van de mensen die reageerden en ons financieel wilden steunen in een hele moeilijke tijd.

U zult zich natuurlijk afvragen hoe de situatie nu is in Bacau. Dat zal ik u in het kort even uitleggen. Het aantal besmettingen neemt enorm toe en is hoger dan bijvoorbeeld in maart en april. We dachten op 1 september dat heel veel instellingen weer open zouden gaan, dat de restaurants bijvoorbeeld weer open zouden gaan. Dat duurde precies 5 dagen waarna alles weer gesloten werd. Het is inmiddels half september en de scholen gaan beginnen. Er ligt een enorme druk op het onderwijssysteem in Roemenië en we zien duidelijk als de tekortkomingen van 30 jaar, waar eigenlijk niets aan het onderwijssysteem is gedaan. Kinderen gaan met halve klassen naar school en halve klassen volgen de lessen online. Sommige regio’s hebben alleen online les. Wat onze organisatie betreft zien we het aantal aanvragen nog steeds groeien. Mensen komen in grote problemen terecht omdat heel veel bedrijven al sinds februari – maart dicht zijn en dus ook geen inkomen meer hebben en nu hun werknemers ontslaan. Waardoor je in Roemenië al gelijk in grote problemen komt wat weer een hele grote druk op onze organisatie en ons team legt.

Wat we ook zien in een verandering in de mentale toestand van mensen. Het is een moeilijke tijd voor heel veel mensen en dat betekent voor ons team weer heel veel werk en aandacht. En dan natuurlijk de vraag van hoe gaan we dit allemaal financieel redden de komende tijd? Ook voor onze organisatie. Hoe gaan we de mensen verder helpen en dat is precies het thema wat ik dit filmpje heb gegeven, de eerste keer schreef ik als titel: Solidariteit is “hart” nodig! En nu is mijn titel: Solidariteit blijft “hart” nodig!

Het is gewoon nodig dat we deze mensen helpen en onze projecten in de lucht blijven en daarom hebben we uw hulp nodig. De eerste reacties die we kregen, begin dit jaar, waren echt overweldigend. We doen opnieuw een beroep op u om te proberen om ook de projecten in Roemenië in de lucht te houden. Vooral ook omdat de onderhandelingen met de overheid zo goed als stilliggen. Ze besteden hun geld nu aan allerlei vormen van onderwijs, nieuwe vormen van onderwijs, zoals ik eerder vertelde: het onlineonderwijs, aan desinfecterende middelen, de mondmaskers en dat soort dingen. Veel minder aan de sociale voorzieningen. En daarom blijft uw hulp ook nu en in de toekomst heel hard nodig. Dank u wel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *