Schoolmeubilair krijgt tweede leven!

Albert Hakkers, docent aan de Waterinkschool in Hardenberg vond het maar jammer dat de gebruikte schoolmeubels naar de vuilstort zouden gaan. Hij kende stichting HCR en vroeg ons of er een mogelijkheid was de meubelen een tweede bestemming te geven in Roemenië.

De vervoerskosten naar Roemenië zijn hoog maar daar werd een oplossing voor gevonden. Er werd een flink bedrag ter beschikking gesteld om het vervoer van de schoolmeubels te kunnen betalen. Op 27 januari 2020 werd de vrachtwagen, met hulp van personeel en directie van de school, geladen.

We waren er niet vanuit gegaan dat de vrachtwagen vol zou komen met de schoolmeubels maar het ging er uiteindelijk allemaal maar net in. Het was de bedoeling het transport in april te bezorgen maar dat is begin februari al gebeurd. Maar goed ook want een paar maanden was er geen transport mogelijk in verband met de coronaproblemen die ook Roemenië fors in de greep hield en nog steeds houdt.

Er zijn veel scholen in de omgeving van Bacau die heel graag een nieuwe inrichting willen maar waar absoluut geen geld voor beschikbaar is. De schoolmeubels werden opgeruimd omdat de Waterinkschool is opgeheven en er een heel nieuwe school is gebouwd met een compleet nieuwe inrichting. De nieuwe school heeft de naam van “SBO de Oase” gekregen en is een prachtig gebouw geworden.

Zo is voorkomen de schoolmeubels op de vuilstort terecht kwamen en ziet u op de foto’s hoe de schoolmeubels, 2500 km verder, een nieuwe bestemming hebben gekregen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *