Noodfonds voor vluchtelingen uit de Oekraïne in Roemenië

De vluchtelingen uit Oekraïne, vrouwen en kinderen, komen in groten getale ook in Roemenië en  Bacau terecht. En we helpen! Ons Hostel Holland biedt onderdak en ook op andere locaties kunnen we dat bieden. .Ook zijn we actief met collega organisaties in de grensgebieden Oekraine – Roemenië om zo efficient mogelijk oplossingen te vinden. 
 
Maar dan?
Het ontbreekt ons aan financiële middelen om al deze mensen op te vangen. Vooral na de pandemie zijn de financiën beperkt. Wij hebben uw hulp nodig voor het verzorgen van nog meer onderdak, van maaltijden, medicijnen en anderen eerste levensbehoeften voor de vluchtelingen uit de Oekraïne! Wat dacht u van een gewone telefoonkaart! Om te kunnen bellen, met papa, met vader, met man of vriend. Laat ‘op’ niet ‘op’ zijn, maar laad op!
 
De mensen en dan vooral de kinderen uit Oekraïne lijden onder dit vreselijke drama. 
En vragen wij u om bij te dragen aan het noodfonds voor directe hulp aan de vluchtelingen uit de Oekraïne! De besteding wordt gecontroleerd door onszelf en is dus in vertrouwde handen.

Noodfonds voor vluchtelingen uit de Oekraïne in Roemenië

De vreselijke oorlog in de Oekraïne zorgt voor een grote stroom vluchtelingen. De Europese Unie schat het aantal vluchtelingen op 7 miljoen. De vluchtelingenstroom in de landen die aan de Oekraïne grenzen is enorm! In Polen, Moldavië en in Roemenië zijn de afgelopen tijd tienduizenden vluchtelingen de grens overgekomen.

Ook wij als organisatie in Bacau kunnen onze ogen niet sluiten voor het drama wat op korte afstand afspeelt in de Oekraïne. We zijn genoodzaakt om in te grijpen waar we kunnen om de vluchtelingen te helpen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat kinderen het meeste lijden dat is ook hier het geval. Moeders met kleine kinderen steken de grens over, de vaders blijven in de Oekraïne om voor hun vrijheid te vechten.

Onbeschrijfelijke taferelen vinden plaats aan de grensovergangen van de Oekraïne en Moldavië richting Roemenië. Samen met collega organisaties die nog meer in het noorden gevestigd zijn, zetten we ons in om een oplossing te vinden voor deze mensen. De inzet van de Roemeense organisaties is indrukwekkend. Ook in Bacau hebben we binnen onze organisatie 50 plaatsen voor vluchtelingen vrijgemaakt. Het aantal vluchtelingen dat onze kant op komt wordt met de dag groter en steeds meer mensen stellen hun huis voor hen open. 

Wat mensen en vrijwilligers betreft hebben we binnen de organisaties alles wat we nodig hebben. Het ontbreekt ons aan financiële middelen om al deze mensen op te vangen. Vooral na de pandemie zijn de financiën beperkt. Wij hebben uw hulp nodig voor het verzorgen van onderdak, maaltijden, medicijnen en anderen eerste levensbehoeften voor de vluchtelingen uit de Oekraïne!
De mensen en dan vooral de kinderen uit Oekraïne lijden onder dit vreselijke drama. En wanneer de hele wereld machteloos staat tegenover deze tragedie zijn onze gedachten en gebeden bij de zwaar beproefde bevolking van de Oekraïne

We vragen u om bij te dragen aan het noodfonds voor directe hulp aan de vluchtelingen uit de Oekraïne!

Via onze donatie pagina kunt u donereren via Ideal door bij het hoofdstukje “project” Noodfonds Oekraine te kiezen of via de onderstaande bankrekeningen ovv: Noodfonds Oekraine.

  • ING: NL13 INGB 0007 5255 31  
  • Rabobank: NL 62 RABO 0314 1255 82 
  • t.n.v. Stichting HCR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *