Gefeliciteerd, Koen en Pétrisia!

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Maak er iets moois van zullen we maar zeggen!

Met alle waardering voor de geweldige betrokkenheid bij stichting HCR en de projecten in Roemenië!

Solidariteit blijft “hart” ❤️nodig!

Ik ben weer even bij u terug na mijn videoboodschap van april 2020. In de eerste plaats om u te bedanken voor de vele reacties die we kregen op mijn videoboodschap. We zijn echt onder de indruk van de mensen die reageerden en ons financieel wilden steunen in een hele moeilijke tijd.

U zult zich natuurlijk afvragen hoe de situatie nu is in Bacau. Dat zal ik u in het kort even uitleggen. Het aantal besmettingen neemt enorm toe en is hoger dan bijvoorbeeld in maart en april. We dachten op 1 september dat heel veel instellingen weer open zouden gaan, dat de restaurants bijvoorbeeld weer open zouden gaan. Dat duurde precies 5 dagen waarna alles weer gesloten werd. Het is inmiddels half september en de scholen gaan beginnen. Er ligt een enorme druk op het onderwijssysteem in Roemenië en we zien duidelijk als de tekortkomingen van 30 jaar, waar eigenlijk niets aan het onderwijssysteem is gedaan. Kinderen gaan met halve klassen naar school en halve klassen volgen de lessen online. Sommige regio’s hebben alleen online les. Wat onze organisatie betreft zien we het aantal aanvragen nog steeds groeien. Mensen komen in grote problemen terecht omdat heel veel bedrijven al sinds februari – maart dicht zijn en dus ook geen inkomen meer hebben en nu hun werknemers ontslaan. Waardoor je in Roemenië al gelijk in grote problemen komt wat weer een hele grote druk op onze organisatie en ons team legt.

Wat we ook zien in een verandering in de mentale toestand van mensen. Het is een moeilijke tijd voor heel veel mensen en dat betekent voor ons team weer heel veel werk en aandacht. En dan natuurlijk de vraag van hoe gaan we dit allemaal financieel redden de komende tijd? Ook voor onze organisatie. Hoe gaan we de mensen verder helpen en dat is precies het thema wat ik dit filmpje heb gegeven, de eerste keer schreef ik als titel: Solidariteit is “hart” nodig! En nu is mijn titel: Solidariteit blijft “hart” nodig!

Het is gewoon nodig dat we deze mensen helpen en onze projecten in de lucht blijven en daarom hebben we uw hulp nodig. De eerste reacties die we kregen, begin dit jaar, waren echt overweldigend. We doen opnieuw een beroep op u om te proberen om ook de projecten in Roemenië in de lucht te houden. Vooral ook omdat de onderhandelingen met de overheid zo goed als stilliggen. Ze besteden hun geld nu aan allerlei vormen van onderwijs, nieuwe vormen van onderwijs, zoals ik eerder vertelde: het onlineonderwijs, aan desinfecterende middelen, de mondmaskers en dat soort dingen. Veel minder aan de sociale voorzieningen. En daarom blijft uw hulp ook nu en in de toekomst heel hard nodig. Dank u wel.

Categorie: Actie's HCR, Front, HCR Nieuws, Projecten · Tags:

Schoolmeubilair krijgt tweede leven!

Albert Hakkers, docent aan de Waterinkschool in Hardenberg vond het maar jammer dat de gebruikte schoolmeubels naar de vuilstort zouden gaan. Hij kende stichting HCR en vroeg ons of er een mogelijkheid was de meubelen een tweede bestemming te geven in Roemenië.

De vervoerskosten naar Roemenië zijn hoog maar daar werd een oplossing voor gevonden. Er werd een flink bedrag ter beschikking gesteld om het vervoer van de schoolmeubels te kunnen betalen. Op 27 januari 2020 werd de vrachtwagen, met hulp van personeel en directie van de school, geladen.

We waren er niet vanuit gegaan dat de vrachtwagen vol zou komen met de schoolmeubels maar het ging er uiteindelijk allemaal maar net in. Het was de bedoeling het transport in april te bezorgen maar dat is begin februari al gebeurd. Maar goed ook want een paar maanden was er geen transport mogelijk in verband met de coronaproblemen die ook Roemenië fors in de greep hield en nog steeds houdt.

Er zijn veel scholen in de omgeving van Bacau die heel graag een nieuwe inrichting willen maar waar absoluut geen geld voor beschikbaar is. De schoolmeubels werden opgeruimd omdat de Waterinkschool is opgeheven en er een heel nieuwe school is gebouwd met een compleet nieuwe inrichting. De nieuwe school heeft de naam van “SBO de Oase” gekregen en is een prachtig gebouw geworden.

Zo is voorkomen de schoolmeubels op de vuilstort terecht kwamen en ziet u op de foto’s hoe de schoolmeubels, 2500 km verder, een nieuwe bestemming hebben gekregen!

Categorie: Uncategorized · Tags: ,

Ontbijtservice koningsdag 2020

Koningsdagontbijt

K/Woningsdag 2020 zijn 855 mensen in Krimpen en omgeving gestart met een traditioneel Koningsdagontbijt! Een overweldigend aantal, waarbij er meer ontbijtjes dan ooit werden geschonken aan anderen.

De actie leverde daarmee 2900 euro op!

Alle organisatoren, inpakkers en de 19 rijders met bijrijders… heel hartelijk dank!

Categorie: Uncategorized · Tags:

Solidariteit is “hart” ❤ nodig!

Het 25-jarig bestaan van onze organisatie in Roemenië hadden we ons iets anders voorgesteld! Door de coronacrisis ontstaan er dramatische omstandigheden in de toch al arme gezinnen. Het armste gedeelte van de Europese unie, het noordoosten van Roemenië, heeft het hard te verduren. Dat is het gebied waar wij werken! Uw hulp is nodig.

Heel veel dank voor alle inzet en betrokkenheid bij het werk van stichting HCR!

Scan deze code! of klik hier:

informatie donaties

Verkoping en rommelmarkt 7 maart 2020

Update (07.03.2020):

De opbrengst van de jaarlijkse verkoping is bekend! De 22e verkoping heeft het prachtige bedrag van € 15100,53 opgebracht! Alle vrijwilligers, leveranciers, standhouders en bezoekers: hartelijk bedankt!

De prijswinnaars van de actiekraam worden maandag 09 maart gebeld!

Update (03.03.2020): Ons verkoopboekje staat online!