Koninklijke onderscheiding voor Stoffel Flikweert

Stoffel Flikweert, oud-secretaris van Stichting HCR, heeft op 26 april 2022 een koninklijke onderscheiding ontvangen als dank voor zijn verdiensten voor onder andere Stichting HCR.

Stoffel was in de periode 2009 – 2018 secretaris van Stichting Hulpverlening Christenen in Roemenië. Van 2018 tot heden vrijwilliger, ook voor stichting HCR. Hij heeft enorm veel betekend voor de medemens in Roemenië, maar ook voor de voortgang voor onze organisatie.

De inzet van Stoffel Flikweert voor zoveel diverse projecten ten bate van de medemensen in Roemenië is bijzonder, vooral als we bedenken dat hij dit al heel lang doet. De zorg voor de medemens is voor hem belangrijk maar de allerbelangrijkste drijfveer is het geloof en zijn vertrouwen dat God voor alle dingen zorgt.

Burgemeester Egbert Lichtenberg vertelde in een korte toespraak dat Stoffel Flikweert de Christelijke Gereformeerde Kerk in Gorinchem een warm hart toe draag. Dat hij was lid van de commissie Bangui van deputaten buitenlandse zending en in diaconaal en pastoraal werken binnen dat kerkgenootschap. Ook Stichting Hulpverlening Christenen in Roemenië en Stichting Hope voor Afrika konden of kunnen op zijn inzet rekenen. Ook als collectant was en is hij actief, voor Stichting ZOA, Nationaal Fonds Kinderhulp en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Van harte gefeliciteerd, Stoffel! Dik verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *