Kerstpakketten 2023

Kerstpakketten 2023

De kerst actie komt er weer aan! Ook dit jaar willen we 600 pakketten verzorgen voor mensen die het moeilijk hebben of eenzaam zijn Voor heel veel andere mensen is het een bijzonder moeilijke tijd waar ook ter wereld. Armoede, ziekte of het missen van een geliefde drukken een stempel op deze tijd.

Zo ook in Roemenië waar armoede in veel gezinnen elke dag gevoeld wordt. Hoe krijg ik eten op tafel voor mijn kinderen en hoe zorg ik dat mijn kinderen onderwijs krijgen zijn vraagstukken waar heel veel gezinnen elke dag mee te maken hebben.

Met uw hulp organiseren we elk jaar rond de kerstdagen een voedselpakketten actie. Dat zijn bijzondere momenten. Gemiddeld verzorgen we jaarlijks 600 pakketten voor gezinnen in de meest dramatische situaties! De standaardvraag die ons dan gesteld wordt is: zo’n pakket lost de armoede in een gezin toch niet op? Nee natuurlijk niet… Maar wat willen we er dan eigenlijk mee bereiken? Die vraag is voor ons niet zo moeilijk te beantwoorden. Rond de kerstdagen zoeken we de gezinnen en personen op die alleen staan in de vaak zo moeilijke situaties!

Armoede brengt je vaak in een isolement, naar heel veel ouderen kijkt niemand om, gedetineerden worden vergeten. In de arme gezinnen zijn 3 maaltijden op een dag een uitzondering, om van een goede warme maaltijd maar niet te spreken. Tijdens deze dagen laten we de mensen weten dat ze niet alleen staan. Dat er mensen zijn die aan ze denken. Maar ook dat kerst niets te maken heeft met glinsterende gouden sterren voor de ramen maar met de geboorte van de Heere Jezus, het ware Licht!

We willen graag weer voor zoveel mogelijk mensen een lichtpuntje verzorgen rond de kerstdagen door middel van een voedselpakket en lectuur.  We kunnen een pakket samenstellen met bloem, zonnebloemolie, suiker, macaroni, spaghetti, margarine, zoetigheid voor kinderen, conserven, ect voor 25 euro per pakket. Het aantal pakketten kunnen we bepalen aan de hand van de giften die binnenkomen.

Doneren voor deze actie kan hier: donatiepagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *