0653 444791 info@stichtinghcr.nl Lindelaan 10, 4043 MB, Opheusden

Kerstpakketten 2023

De kerst actie komt er weer aan! Ook dit jaar willen we 600 pakketten verzorgen voor mensen die het moeilijk hebben of eenzaam zijn Voor heel veel andere mensen is het een bijzonder moeilijke tijd waar ook ter wereld. Armoede, ziekte of het missen van een geliefde drukken een stempel op deze tijd.

Zo ook in Roemenië waar armoede in veel gezinnen elke dag gevoeld wordt. Hoe krijg ik eten op tafel voor mijn kinderen en hoe zorg ik dat mijn kinderen onderwijs krijgen zijn vraagstukken waar heel veel gezinnen elke dag mee te maken hebben.

Met uw hulp organiseren we elk jaar rond de kerstdagen een voedselpakketten actie. Dat zijn bijzondere momenten. Gemiddeld verzorgen we jaarlijks 600 pakketten voor gezinnen in de meest dramatische situaties! De standaardvraag die ons dan gesteld wordt is: zo’n pakket lost de armoede in een gezin toch niet op? Nee natuurlijk niet… Maar wat willen we er dan eigenlijk mee bereiken? Die vraag is voor ons niet zo moeilijk te beantwoorden. Rond de kerstdagen zoeken we de gezinnen en personen op die alleen staan in de vaak zo moeilijke situaties!

Armoede brengt je vaak in een isolement, naar heel veel ouderen kijkt niemand om, gedetineerden worden vergeten. In de arme gezinnen zijn 3 maaltijden op een dag een uitzondering, om van een goede warme maaltijd maar niet te spreken. Tijdens deze dagen laten we de mensen weten dat ze niet alleen staan. Dat er mensen zijn die aan ze denken. Maar ook dat kerst niets te maken heeft met glinsterende gouden sterren voor de ramen maar met de geboorte van de Heere Jezus, het ware Licht!

We willen graag weer voor zoveel mogelijk mensen een lichtpuntje verzorgen rond de kerstdagen door middel van een voedselpakket en lectuur.  We kunnen een pakket samenstellen met bloem, zonnebloemolie, suiker, macaroni, spaghetti, margarine, zoetigheid voor kinderen, conserven, ect voor 25 euro per pakket. Het aantal pakketten kunnen we bepalen aan de hand van de giften die binnenkomen.

Doneren voor deze actie kan hier: donatiepagina

Vrijwilligersavond HCR 28 september 2023

Beste HCR-vrienden,

Op D.V. 28 september willen wij als team van onze stichting een vrijwilligersavond organiseren.

Deze avond is het de bedoeling u te informeren wat er zoal is gepasseerd en wat ons de komende tijd te doen staat. Onze voorzitter zal de opening verzorgen.

André hoopt deze avond in ons midden te zijn en zal een en ander vertellen over de toekomst van kinderen en wat eraan gedaan wordt vanuit HCR en Bethanië.

Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen aan hem te stellen.

Aan Ds. Visser is gevraagd te vertellen over het bezoek wat hij en zijn vrouw onlangs aan Bacau en andere plaatsen in Roemenië brachten.

Wij stellen het zeer op prijs als u /jij als vrijwilliger en/of belangstellende nog ideeën heeft over het vrijwilligerswerk. Want dat vrijwilligers onmisbaar zijn voor onze stichting is gebleken in de loop der jaren en zal zeker voor de toekomst hard nodig zijn.

André noemt het vaak in de nieuwsbrieven zo “er had nooit zoveel bereikt kunnen worden zonder vrijwilligers”.

De inloop is om 19.00 uur en we willen om 19.30 uur beginnen, waarbij tussen het programma een ruime pauze is gepland. Na de avondsluiting is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje.

De locatie is:  Kuikenbroederij en Pluimveebedrijf Het Anker B.V. Verlengde Lagecampseweg 4, 4051 CG in Ochten.

Wij stellen uw/jouw aanwezigheid zeer op prijs en verwachten met elkaar een gezellige en informatieve avond te hebben.

Graag tot 28 september brengt u/jij vooral uw vrouw, man of vriend of vriendin mee.

Voor de organisatie is het wel gemakkelijk als u/jij even op geeft of u/jij aanwezig kunt zijn en met hoeveel personen.

Dit kan bij K. Vroegindeweij onder mobiel 06-53444791 appen mag ook

of mailen naar kv@cv-serviceadvies.nl

Onderscheiding dhr. J. (Jan) van Ingen

Jan van Ingen heeft van de Koning de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen voor zijn werk als vrijwilliger bij De Schutse in Kesteren, met name voor het vervoer van cliënten. Ook zette hij zich jaren actief in voor het inzamelen van hulpgoederen voor stichting HCR en het vervoer daarvan naar Roemenië.