0653 444791 info@stichtinghcr.nl Lindelaan 10, 4043 MB, Opheusden

Koninklijke onderscheiding voor Stoffel Flikweert

Stoffel Flikweert, oud-secretaris van Stichting HCR, heeft op 26 april 2022 een koninklijke onderscheiding ontvangen als dank voor zijn verdiensten voor onder andere Stichting HCR.

Stoffel was in de periode 2009 – 2018 secretaris van Stichting Hulpverlening Christenen in Roemenië. Van 2018 tot heden vrijwilliger, ook voor stichting HCR. Hij heeft enorm veel betekend voor de medemens in Roemenië, maar ook voor de voortgang voor onze organisatie.

De inzet van Stoffel Flikweert voor zoveel diverse projecten ten bate van de medemensen in Roemenië is bijzonder, vooral als we bedenken dat hij dit al heel lang doet. De zorg voor de medemens is voor hem belangrijk maar de allerbelangrijkste drijfveer is het geloof en zijn vertrouwen dat God voor alle dingen zorgt.

Burgemeester Egbert Lichtenberg vertelde in een korte toespraak dat Stoffel Flikweert de Christelijke Gereformeerde Kerk in Gorinchem een warm hart toe draag. Dat hij was lid van de commissie Bangui van deputaten buitenlandse zending en in diaconaal en pastoraal werken binnen dat kerkgenootschap. Ook Stichting Hulpverlening Christenen in Roemenië en Stichting Hope voor Afrika konden of kunnen op zijn inzet rekenen. Ook als collectant was en is hij actief, voor Stichting ZOA, Nationaal Fonds Kinderhulp en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Van harte gefeliciteerd, Stoffel! Dik verdiend!

De Lentemarkt – Maartensdijk

De 2022-editie van de Lentemarkt is ook dit jaar (grotendeels) online vanwege de onzekerheid wat kon en korte voorbereidingstijd, maar dit keer hebben we wel verschillende activiteiten en catering op de afhaaldag, dus van harte welkom om online te bestellen en 7 mei gezellig te komen!

https://www.lentemarktonline.nl

De opbrengst van de lentemarkt is weer voor Stichting HCR. Zij zet zich momenteel ook in voor de opvang van Oekraiense vluchtelingen in Roemenie!

Ontbijtservice Koningsdag 2022

Dank voor de bestellingen! U kunt niet meer bestellen voor koningsdag 2022.

Ook deze Koningsdag 2022 staan wij, Stichting HCR, weer voor u klaar. Een mooi ontbijt voor een echt Koningsdag gevoel. Bestel voor jezelf of als verassing voor iemand anders. Wij bezorgen in Krimpen a/d IJssel, Capelle aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan den Lek, Lekkerkerk en Berkenwoude.

Prijs volwassenontbijt: 7 euro
Kinderpakket: 4 euro
Extra Croisants (€1,- per stuk)
Extra kaiserbroodjes (€1,- per stuk)
Extra krentenbollen (€1,- per stuk)
Extra beschuitje (€ 0,50 per stuk)
4 Zeeuwse Bolussen € 4,-
4 Casteleijn Oranje Tompouchen € 7,80

Noodfonds voor vluchtelingen uit de Oekraïne in Roemenië

De vluchtelingen uit Oekraïne, vrouwen en kinderen, komen in groten getale ook in Roemenië en  Bacau terecht. En we helpen! Ons Hostel Holland biedt onderdak en ook op andere locaties kunnen we dat bieden. .Ook zijn we actief met collega organisaties in de grensgebieden Oekraine – Roemenië om zo efficient mogelijk oplossingen te vinden. 
 
Maar dan?
Het ontbreekt ons aan financiële middelen om al deze mensen op te vangen. Vooral na de pandemie zijn de financiën beperkt. Wij hebben uw hulp nodig voor het verzorgen van nog meer onderdak, van maaltijden, medicijnen en anderen eerste levensbehoeften voor de vluchtelingen uit de Oekraïne! Wat dacht u van een gewone telefoonkaart! Om te kunnen bellen, met papa, met vader, met man of vriend. Laat ‘op’ niet ‘op’ zijn, maar laad op!
 
De mensen en dan vooral de kinderen uit Oekraïne lijden onder dit vreselijke drama. 
En vragen wij u om bij te dragen aan het noodfonds voor directe hulp aan de vluchtelingen uit de Oekraïne! De besteding wordt gecontroleerd door onszelf en is dus in vertrouwde handen.

Noodfonds voor vluchtelingen uit de Oekraïne in Roemenië

De vreselijke oorlog in de Oekraïne zorgt voor een grote stroom vluchtelingen. De Europese Unie schat het aantal vluchtelingen op 7 miljoen. De vluchtelingenstroom in de landen die aan de Oekraïne grenzen is enorm! In Polen, Moldavië en in Roemenië zijn de afgelopen tijd tienduizenden vluchtelingen de grens overgekomen.

Ook wij als organisatie in Bacau kunnen onze ogen niet sluiten voor het drama wat op korte afstand afspeelt in de Oekraïne. We zijn genoodzaakt om in te grijpen waar we kunnen om de vluchtelingen te helpen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat kinderen het meeste lijden dat is ook hier het geval. Moeders met kleine kinderen steken de grens over, de vaders blijven in de Oekraïne om voor hun vrijheid te vechten.

Onbeschrijfelijke taferelen vinden plaats aan de grensovergangen van de Oekraïne en Moldavië richting Roemenië. Samen met collega organisaties die nog meer in het noorden gevestigd zijn, zetten we ons in om een oplossing te vinden voor deze mensen. De inzet van de Roemeense organisaties is indrukwekkend. Ook in Bacau hebben we binnen onze organisatie 50 plaatsen voor vluchtelingen vrijgemaakt. Het aantal vluchtelingen dat onze kant op komt wordt met de dag groter en steeds meer mensen stellen hun huis voor hen open. 

Wat mensen en vrijwilligers betreft hebben we binnen de organisaties alles wat we nodig hebben. Het ontbreekt ons aan financiële middelen om al deze mensen op te vangen. Vooral na de pandemie zijn de financiën beperkt. Wij hebben uw hulp nodig voor het verzorgen van onderdak, maaltijden, medicijnen en anderen eerste levensbehoeften voor de vluchtelingen uit de Oekraïne!
De mensen en dan vooral de kinderen uit Oekraïne lijden onder dit vreselijke drama. En wanneer de hele wereld machteloos staat tegenover deze tragedie zijn onze gedachten en gebeden bij de zwaar beproefde bevolking van de Oekraïne

We vragen u om bij te dragen aan het noodfonds voor directe hulp aan de vluchtelingen uit de Oekraïne!

Via onze donatie pagina kunt u donereren via Ideal door bij het hoofdstukje “project” Noodfonds Oekraine te kiezen of via de onderstaande bankrekeningen ovv: Noodfonds Oekraine.

  • ING: NL13 INGB 0007 5255 31  
  • Rabobank: NL 62 RABO 0314 1255 82 
  • t.n.v. Stichting HCR

Uitdelen voedselpakketten 2021

Het uitdelen van de voedselpakketten in Roemenië is op vrijdag 17 december begonnen. We delen graag een paar foto’s van deze actie in Roemenië.

Met uw hulp organiseren we elk jaar rond de kerstdagen een voedselpakketten actie. Dat zijn bijzondere momenten. Ook dit jaar brengen we 600 pakketten naar gezinnen in de meest dramatische situaties!