Gaiceana 2007 – 2008

Op 16 april 2007 is de bouw begonnen van het medisch centrum in Gaiceana, nadat voor het invallen van de winter de fundering al was gemaakt door plaatselijke arbeiders.
Stichting Werkgroep Oost Europa uit Nieuw-Vennep (www.swoenv.nl) heeft toegezegd het gehele project voor haar rekening te zullen nemen.
De eigen architect van de Werkgroep heeft een bijzonder veelzijdig en tegelijkertijd ook solide en aardbevingsbestendig gebouw ontworpen, waarin – naar verwachting minstens gedurende deze hele eeuw – vele bewoners van het gebied rondom Gaiceana terecht kunnen voor de nu nog zo node gemiste medische hulp.

In zes weken tijd, vanaf genoemde datum, hebben drie ploegen van ieder vijf enthousiaste mensen van de Werkgroep zó veel werk verricht, dat aan het eind van die zes weken de volledige ruwbouw, inclusief het dak, gerealiseerd was.
Wederom plaatselijk ingehuurde arbeiders hebben geholpen bij het sjouw- en metselwerk en zij hebben tijdens de zomer ook de afwerking van de wanden voor hun rekening genomen.
In augustus en september 2007 hebben de mensen van SWOE opnieuw een enorme berg werk verzet met het isoleren van het hele gebouw en het aanleggen van de vloerverwarming.
Voor het invallen van de winter was het hele gebouw wind- en waterdicht.

In de maanden maart en april van dit jaar, 2008, werd een begin gemaakt met de indeling van het gebouw, zoals het stellen van de wanden en de kozijnen, alsmede het inrichten van de etage, waar een woning gerealiseerd zal worden voor een arts, alsmede een ruimte voor een archief en opslag van materialen.
De Werkgroep hoopt het medisch centrum – als alles meezit – te kunnen opleveren aan het eind van dit jaar.

Webpagina van de werkgroep:

Categorie: Asociatia Betania, Werkgroepen · Tags:

2 Reacties op “Gaiceana 2007 – 2008”
  1. admin schreef:

2. andre schreef: