Een ingrijpende gebeurtenis

Een ingrijpende gebeurtenis (1)

Een ingrijpende gebeurtenis
André Muit

In de maand december gebeuren er altijd mooie dingen. Het lijkt wel of de mensen dan meer open staan om hulp te bieden aan degenen die dat zo hard nodig hebben.

Heel vaak klagen we dat we iets duurs nodig hebben, een kledingstuk bijvoorbeeld, terwijl we zonder dat kledingstuk te bezitten ook rustig verder kunnen leven. Maar…. niet iedereen heeft het geluk om dingen te wensen die niet per se nodig zijn!

In februari 2017 is het 8 jaar geleden dat Andrei Petrut voor het eerst het levenslicht zag, in een wereld zonder geluid, een wereld waarin hij de slaapliedjes van zijn moeder en de lach van zijn zus niet kon horen. In een wereld waar de stem van zijn vader onbekend was. Andrei Petrut is geboren met een ernstige gehoorbeperking en bleef verstoken van het wonder van geluid dat voor de meesten van ons zo normaal, zo natuurlijk is.

Familie Hiliteanu woont in de sloppenwijk van Bacău. Hun inkomen is onvoldoende om een goede specialist te kunnen raadplegen en zeker niet om gehoorapparaten aan te schaffen. Ze doen er alles aan om hun kinderen op school te houden en onderwijs te laten volgen. De twee andere kinderen, Lorena en Vanesa, zitten beiden op de school in de wijk. Maar het geld om ook Andrei Petrut te laten onderzoeken was er simpelweg niet.

In december gebeurde er een wonder voor Andrei Petrut. Door een gift van de HCR- werkgroep Hendrik-Ido- Ambacht werden er gehoorapparaten aangebracht. Apparaten die deze jongen zo hard nodig had! Na 8 jaar van stilte kan hij zijn vader, moeder en zusjes horen. Voor het eerst van zijn leven hoort hij kerstliedjes. Een bijzonder en emotioneel moment was het, toen hij direct na het aanbrengen reageerde op geluiden die hij ineens hoorde. Andrei Petrut heeft nu logopedie nodig. Dat kan ook bij ons in de organisatie; en in de herfst….. naar school!

Andrei Petrut, welkom terug in een wereld vol klank en kleur!

 

Een ingrijpende gebeurtenis (2)

Kooiker Installatie BV

Fortune - kennis in koffieLilycards

Brussaars Hoveniers & Tuinarchitectuur