nr. 01-2016, Voldoening van eenvoudige dingen

Violeta

Voldoening van eenvoudige dingen

Veel verhalen beginnen verdrietig, met tranen van wanhoop. Een dergelijke start betekent
gelukkig niet altijd zo’n zelfde voortzetting. Er zijn mensen onder ons die vechten voor de zin van hun leven, ook al was het niet makkelijk met alle hindernissen en vooroordelen.

Violeta is zo’n voorbeeld. Een mooie jonge vrouw met een prachtige glimlach. Ze had geen gemakkelijke jeugd. Een bizar ongeluk, veroorzaakt door haar vader, veranderde het leven van Violeta en haar zussen volledig.

Het appartament waarin zij leefden werd verkocht om de schadevergoeding te kunnen
betalen. Er begon een periode van onzekerheid, ontberingen en ellende. Violeta verbleef een poosje bij haar grootouders op het platteland. Dat ging helemaal niet goed en een tante bracht Violeta en haar zusjes naar een tehuis voor verlaten kinderen en weeskinderen.

Vanaf dat moment begon er een nieuw verhaal, een herschrijving. “Ik was in het kinderhuis tot ik 12 klassen had afgerond,”vertelt Violeta. Daarna moest ik naar een ander kinderhuis ook in Bacău. Dat huis werd gesloten, waarna ik een beroep deed op het team van Betania. Met hun hulp kon ik beginnen aan mijn universitaire opleiding: economische wetenschappen/marketing bij de Vasile Alecsandri Universiteit. Ik verbleef bijna twee jaar bij Betania in een van de huisjes van de kamertraining.

Mijn eerste baan kreeg ik doordat het team van de kamertraining mij hielp met een afspraak voor een sollicitatiegesprek. Ik kon daar een jaar werken, zoals afgesproken; de ervaring die ik daar opdeed is heel belangrijk voor mijn toekomst. Het team van Betania hielp mij ook om een woning te krijgen van de gemeente Bacău. De aanbevelingen van Betania bij het verzoek om een woning, waren uiteindelijk doorslaggevend.

Violeta heeft nu een eigen woning, is zelfstandig en heeft een baan op een accountantskantoor. Ze heeft nu een toekomst voor zich, een toekomst waarvoor ze heeft gevochten. Een toekomst die ze zonder uw hulp nooit zou hebben gehad. Een kind die zichzelf door moeilijke situaties heen heeft geslagen; een vechter, voor wie u als Nieuwsbrieflezer en donateur het verschil maakte in haar leven.

In onze kamertraining wonen 28 van deze jongeren die allemaal vechten voor een toekomst als Violeta!

Kooiker Installatie BV

Fortune - kennis in koffieLilycards

Brussaars Hoveniers & Tuinarchitectuur