strandsponsorloop-2015

Flyer strandloop 2015

Op D.V. 3 juli vindt de sponsorloop voor de stichting Hulpverlening door Christenen in Roemenië (HCR) plaats.

Waar loop ik voor? Het ‘thema’ van de strandsponsorloop is: “Loop de kinderen naar school!” In Nederland en andere westerse landen is het heel gewoon dat kinderen naar school gaan. In Roemenië is dat heel anders. In Nederland is het onderwijs gratis. Dat wordt betaald door de overheid. Iedereen heeft recht op onderwijs. Op school wordt voor alles gezorgd. In Roemenië is dat anders. Zonder geld voor schoenen, boeken en pennen ben je nergens. En dat is het probleem: de ouders van de kinderen hebben geen geld om schoenen, boeken en pennen te kopen.

En dan gaan de ouders creatief met hun spullen om. Je gebruikt gewoon de spullen van elkaar om naar school te gaan. De ene dag draagt de ene de schoenen en neemt de boeken en pennen mee, de volgende dag is de ander aan de beurt.

“Armoede in de rugzak” of wel er zit bijna niets in. In Nederland kunnen we ons dat bijna niet voorstellen. Dingen die voor ons zo gewoon lijken, worden soms zelfs een ‘moeten’. Probeert u zich toch eens voor te stellen dat u graag naar school wilt en dat je helemaal niets hebt en dan krijg je ineens de spullen waar je altijd van gedroomd heb. Voor sommige kinderen in Roemenië is een simpele set kleurpotloden een droom. Een grote droom!

In het kader van onze projecten in Roemenië hecht de stichting HCR er heel veel waarde aan dat kinderen naar school gaan. Het thuis blijven, door welke omstandigheden dan ook, lost niets op en geeft vaak heel veel problemen. In de eerste plaats voor de kinderen, die graag willen en niet kunnen  in de tweede plaats voor de ouders die hun kinderen dolgraag op school zien maar niet de mogelijkheden hebben om dat te realiseren.

Daar gaan wij voor: voor een goed gevulde rugzak. Daar gaan wij ons de komende tijd voor inzetten. Op 3 juli hopen wij zoveel mogelijk kinderen ‘naar school te lopen’. Hoeveel kinderen kunnen er na de zomervakantie, met uw/ met jouw hulp, op school starten?

Hoe kan ik meedoen? Laat u sponsoren en download de sponsorlijst! Het sponsorgeld kunt u vóór de tocht inleveren. Het kan ook binnen vier weken overgemaakt worden op IBAN nummer NL63RABO034.16.60.760 Rabobank Krimpen, ten name van Stichting HCR, onder vermelding van sponsorloop 3 juli 2015.

Waar wordt ik verwacht? De sponsorloop vindt plaats in Hoek van Holland. Met eigen vervoer kunt u naar deze locatie komen. Van 19.00 uur tot 20.30 uur kunt u starten. Bij elke stempelpost zijn er verschillende versnaperingen te verkrijgen. Daarnaast krijgt u van ons bij de start een deelnemerskaart. Met deze kaart meldt u zich ook af bij de laatste stempelpost.

Wat is de route? Vanaf het beginpunt loopt u naar de tweede stempelpost in ’s-Gravenzande. Na ontvangst van een stempel kunt u verder lopen naar Monster. Bij Monster kunt u op adem komen en vervolgens aan de terugweg beginnen. Op de terugweg ontvangt u in zowel ’s-Gravenzande als bij het eindpunt Hoek van Holland een stempel.

Zijn er nog dingen die ik moet weten? Er zijn aan de sponsorloop een aantal veiligheidsregels verbonden: Jongeren onder de 12 jaar mogen alleen onder begeleiding meelopen; Elke stempelpost is mobiel bereikbaar, tevens is er EHBO aanwezig. De telefoonnummers staan op de stempelkaart vermeld; De sponsorloop is volledig op eigen risico.

Ik heb toch nog een vraag… Mail dan naar sponsorloop@stichtinghcr.nl

Loopt u ook weer mee?

Tot D.V. 3 juli!

(Ps. Voor de deelnemers die geen sponsor zoeken, bedraagt het minimale inschrijfgeld   € 5,00 per persoon. )

klik hier, voor het inschrijfformulier

1 Reactie op “strandsponsorloop-2015”
  1. fam. M. Hak schreef:

Ik probeer zojuist te mailen naar sponsorloop@hcr.nl, maar ik krijg de mail terug omdat er iets niet klopt.

Heb ik iets verkeerd getikt?

Gr. Pietje Hak