Verslag Roemeniëreis 15 mei t/m 19 mei 2017

Johan, Corrie, Hennie, Rita, Betsie, Magda, Maatje, Riet en Hanneke:

“Tijd om richting Brussel te vertrekken. Dat bleek nog niet zo eenvoudig met files rond Antwerpen en een parkeerplaats die niet zo makkelijk te vinden was. Maar we zijn er gekomen. We dachten nog wel zo goed voorbereid te zijn en alle regels goed te hebben gelezen. Maar helaas, de controle op het vliegveld is strenger dan streng. Koffertjes moesten open, toiletartikelen werden nagekeken.”

“De afgelopen 22 jaar hebben de projekten een enorme ontwikkeling door gemaakt. Er werken nu gespecialiseerde mensen met de juiste kennis om de diversiteit aan mensen te kunnen begeleiden. Bezigheidstherapie voor verstandelijk beperkten, een kinderdagverblijf voor autistische kinderen, begeleid wonen voor meisjes die anders op straat zouden leven.”

“Hier gingen we even 50 jaar terug in de tijd. Een grote instelling buiten het stadje, een afgesloten terrein, maar de poort ging voor ons open.”

“Tijd om Bacau achter ons te laten na een indrukwekkend midweek”

Lees het hele verslag en alle ervaringen van deze groep

Ontbijt op koningsdag

Het wordt vaak gebruikt: als je ontbijt op bed wilt dan slaap je maar in de keuken!

Op koningsdag 2017 was dat in de IJssel en Lekstreek niet het geval. De weken voor koningsdag werd er veel werk verzet door de mensen van HCR werkgroep IJssel en Lek. Bijna 400 bestellingen werden genoteerd!

De bestellijsten werden geïnventariseerd, de ontbijtjes werden klaargemaakt en de mensen van de werkgroep gingen op weg om de ontbijtjes op tijd te bezorgen. Een drukte van belang.

Er werden ruim 400 ontbijten bezorgd! We hopen dat u/jij er van genoten heeft!

De opbrengst van deze actie is € 940,-

Iedereen die een bijdrage geleverd heeft bedankt!

HCR Werkgroep IJssel en Lek

Opbrengst bloemen en planten verkoop

Het is inmiddels een traditie. Elk voor en najaar worden er planten en bloemen verkocht in Hendrik Ido Ambacht. En de opbrengst is iedere keer voor stichting HCR. Zaterdag 29 april 2017 was het weer zover. Een prachtige dag. Voor de Jumbo in winkelcentrum “de Schoof” stond het weer vol met bloemen, allerlei kleuren en soorten.

De voorbereidingen en ervaring van HCR-werkgroep Hendrik Ido Ambacht gaf als resultaat dat alles prima verliep. Alles zat mee! Dat is ook te zien aan de opbrengst. De verkoop bracht  €1375,- op.

Tijdens de verkoop werd ook aandacht gevraagd voor de 40e vierdaagse die Hendri Rietveld gaat lopen voor stichting HCR. meer informatie hier.

Dank aan allen die deze mooie dag mogelijk maakten. De klanten die bloemen kochten en alle vrijwilligers van HCR- Werkgroep Hendrik Ido Ambacht!

Lentemarkt zaterdag 13 mei 2017 in Maartensdijk

Lentemarkt zaterdag 13 mei

Het is bijna een HCR-traditie geworden, ook dit jaar is er weer de Lentemarkt (vroeger: De Voorjaarsfair). Op D.V. zaterdag 13 mei bent u van harte welkom op zorgboerderij Nieuw Toutenburg (Dorpsweg 85) in Maartensdijk. Op en rondom de zorgboerderij is veel te doen en te zien. Er staan standhouders met een gevarieerd aanbod, van mooie wollen producten tot vlees en van (kinder)kleding tot grasmaaiers. Er is uitgebreide catering, tweedehands boekenverkoop en er is een leuke masterclass chocolade en workshop bonbons maken waarbij u een tasje vol bonbons mee naar huis krijgt (nieuw). Als u zich op wilt geven voor de masterclass chocolade of de workshop bonbons kunt u mailen naar lentemarktmaartensdijk@hotmail.com voor meer informatie. Grote aanrader!

Verder zijn er veel jonge dieren te knuffelen en te bekijken (zoals lammetjes, kalfjes, geitjes en misschien wel kuikentjes), en kan er een ritje op de pony en op de huifkar gemaakt worden. Kinderen kunnen zich verder uitleven op het springkussen.

De opbrengst is zoals altijd voor stichting HCR en er zal ook een kraam van de HCR aanwezig zijn op deze markt.

Tot ziens op zaterdag 13 mei!

Wat: Lentemarkt
Waar: Dorpsweg 85 in Maartensdijk

Wanneer: zaterdag 13 mei

Hoe laat: 10:-00 – 15:30 uur
Toegang: gratis en gratis dichtbij parkeren

10% korting bij Lylicards!

Lyli Cards steunt het project ‘Bureau Sociale Raad en Bijstand’. Dit project is opgericht om school- en gezinsverlating te voorkomen. De doelen van het project zijn: kinderen binnen het gezin houden, zorgen dat kinderen naar school blijven gaan, (re)integratie van kinderen of jongeren in hun school, het tegengaan van opname van kinderen in tehuizen en het uiteenvallen van gezinnen voorkomen.

Categorie: PR/Fondswerving, Stichting HCR · Tags:

40ste keer de Nijmeegse vierdaagse, 40 kinderen naar school?

Een geweldige prestatie, zo mag het wel genoemd worden als je voor de 40ste keer de vierdaagse gaat lopen. Hendri Rietveld gaat voor de 40ste keer meedoen!

De laatste jaren liep Hendri voor de doelen van stichting HCR en Asociaţia Betania (Roemenië). Ook deze jubileumloop wil hij lopen voor deze doelen.

40 keer de vierdaagse willen we graag omzetten voor onderwijs aan 40 kinderen. Het is in Roemenië (nog steeds niet) vanzelfsprekend dat kinderen onderwijs kunnen krijgen.
Het gebrek aan onderwijs voedt de armoede van de vele Roemenen die op het platteland leven. En dit begint met het opgeven van de scholing. In 2016 verliet meer dan 18% van de Roemeense kinderen hun studie of onderwijs.

De arme Roemeense kinderen kiezen ervoor om op het veld te werken voor een brood of om de dieren te verzorgen, en onderwijs te laten voor wat het is. Onderwijs voor deze kinderen is een luxe geworden. De kansen van de kinderen om in het onderwijs te blijven tot afronding of afstuderen zijn erg klein, meestal door de slechte materiële situatie van het gezin waartoe zij behoren.

Er wordt vooral “bezuinigd” op boeken, schriften en schoolmaterialen. Voor dat doel gaat Hendri lopen! U kunt dat steunen en dan gaan we er met z’n allen voor zorgen dat er 40 kinderen boeken, schriften en schoolmateriaal krijgen. 40 kansen voor kinderen die anders van onderwijs verstoken blijven. Om een schooljaar te kunnen starten is 30 euro per kind nodig! Dat moet toch lukken? We kunnen natuurlijk ook zeggen: we gaan minimaal 40 kinderen helpen, elke 30 euro meer is een extra kans op onderwijs aan een kind, dus een betere toekomst!

Door Hendri te sponsoren beloont u dus niet alleen zijn prestatie, maar helpt u een kind aan kans op onderwijs en een betere toekomst.

Klik hier voor sponsoring

De vierdaagse vindt plaats van 18 t/m 21 juli 2017.

Kooiker Installatie BV

Fortune - kennis in koffie


Moving-On

Lilycards

Brussaars Hoveniers & Tuinarchitectuur