Opbrengst bloemenverkoping in Hendrik Ido Ambacht

Traditiegetrouw was er afgelopen zaterdag 9 september weer de herfst bloemen en plantenverkoop in Hendrik Ido Ambacht. Het was een bijzondere regenachtige verkoopdag. Bijzonder door de inzet van de vele vrijwilligers die iedere keer weer de schouders onder deze verkoop zetten. Zelfs twee keer per jaar (voorjaar en najaar). Bijzonder ook door de opbrengst van € 558,92!

Dank aan alle mensen die hun bloemen en/of planten aankochten tijdens deze verkoop.

We zijn trots op de mensen van werkgroep Hendrik Ido Ambacht, gezamenlijk weten ze iedere keer weer een prachtige prestatie te leveren.

Hendri bedankt!

18 juli 2017, Nijmegen, Hendri Rietveld start zijn 40e vierdaagse! Het is nog donker maar als het eenmaal een beetje licht begint te worden komt Oosterhout in zicht en is het tijd voor een welverdiend bakje koffie. De eerste dag was een lange wandeldag en deze eindigt in Nijmegen. Het was een prima eerste dag en na wat preventieve maatregelen ging het allemaal weer prima. Dit jaar werd de route andersom gelopen en dat is zeker voor een ervaren lopen als Hendri een hele belevenis. Ook maakte hij even kort tijd voor wat vragen voor het televisie team van RTL.

Ook de tweede dag verliep vlot, weer een vroege start, na twee uurtjes weer de onmisbare koffie , na 32 km lopen is er een stop in Wijchen. Hendri zegt daarover: “32 km al weer, nu even rusten” Zijn roze VGZ shirt is goed zichtbaar. Op het shirt staat: 101e vierdaagse #heldenvanVGZ. VGZ is een zorgverzekeraar en een van de Sponsors van de Nijmeegse Vierdaagse. VGZ Vierdaagsehelden geeft ook ondersteuning aan 100 wandelaars die een sponsoractie hebben, Hendri doet dat voor stichting HCR.

De derde dag is regenachtig, wel zo nat dat Hendri het een te groot risico vond om zijn fotocamera te gebruiken. De dag begon al “leuk” doordat zijn scanband was gebroken. Hij moest dus vóór de start nog eerst naar de centrale administratie. Gelukkig geen wachtrij, dus al snel opgelost met een nieuwe armband. Inmiddels was er een onweersbui begonnen en het regende stevig aan de start. Ondanks de wandelkwaaltjes verliep de dag verder prima. Ook mede te danken aan het weer dat gaandeweg opklaarde en een flinke zon tevoorschijn kwam.

21 juli, de laatste loopdag. Zoals altijd: de laatste loodjes wegen het zwaarst. 4 dagen lopen , 200 km afstand. En dat voor de 40e keer! Hendri schrijft dan: De beloning mag er zijn, een complete nieuwe medaille met cijfer. Het cijfer 40 welteverstaan!

Hendri, wij feliciteren je met deze prestatie , 40 keer de vierdaagse. Wij bedanken je omdat je opnieuw stichting HCR als doel koos. 40 keer de Nijmeegse vierdaagse, 40 kinderen naar school? Dat was de vraag. 40 kansen voor kinderen die anders van onderwijs verstoken blijven. Om een schooljaar te kunnen starten is 30 euro per kind nodig. Via de sponsorwebsite kwam ruim 430 euro binnen, via andere kanalen nog zo’n 1100 euro. Het is Hendri gelukt om zijn 40e vierdaagse te gebruiken om kinderen aan onderwijs te helpen! Hendri bedankt!

Sponsoren kan nog steeds: kijk op de sponsorpagina.

Verslag Roemeniëreis 15 mei t/m 19 mei 2017

Johan, Corrie, Hennie, Rita, Betsie, Magda, Maatje, Riet en Hanneke:

“Tijd om richting Brussel te vertrekken. Dat bleek nog niet zo eenvoudig met files rond Antwerpen en een parkeerplaats die niet zo makkelijk te vinden was. Maar we zijn er gekomen. We dachten nog wel zo goed voorbereid te zijn en alle regels goed te hebben gelezen. Maar helaas, de controle op het vliegveld is strenger dan streng. Koffertjes moesten open, toiletartikelen werden nagekeken.”

“De afgelopen 22 jaar hebben de projekten een enorme ontwikkeling door gemaakt. Er werken nu gespecialiseerde mensen met de juiste kennis om de diversiteit aan mensen te kunnen begeleiden. Bezigheidstherapie voor verstandelijk beperkten, een kinderdagverblijf voor autistische kinderen, begeleid wonen voor meisjes die anders op straat zouden leven.”

“Hier gingen we even 50 jaar terug in de tijd. Een grote instelling buiten het stadje, een afgesloten terrein, maar de poort ging voor ons open.”

“Tijd om Bacau achter ons te laten na een indrukwekkend midweek”

Lees het hele verslag en alle ervaringen van deze groep

Ontbijt op koningsdag

Het wordt vaak gebruikt: als je ontbijt op bed wilt dan slaap je maar in de keuken!

Op koningsdag 2017 was dat in de IJssel en Lekstreek niet het geval. De weken voor koningsdag werd er veel werk verzet door de mensen van HCR werkgroep IJssel en Lek. Bijna 400 bestellingen werden genoteerd!

De bestellijsten werden geïnventariseerd, de ontbijtjes werden klaargemaakt en de mensen van de werkgroep gingen op weg om de ontbijtjes op tijd te bezorgen. Een drukte van belang.

Er werden ruim 400 ontbijten bezorgd! We hopen dat u/jij er van genoten heeft!

De opbrengst van deze actie is € 940,-

Iedereen die een bijdrage geleverd heeft bedankt!

HCR Werkgroep IJssel en Lek

Opbrengst bloemen en planten verkoop

Het is inmiddels een traditie. Elk voor en najaar worden er planten en bloemen verkocht in Hendrik Ido Ambacht. En de opbrengst is iedere keer voor stichting HCR. Zaterdag 29 april 2017 was het weer zover. Een prachtige dag. Voor de Jumbo in winkelcentrum “de Schoof” stond het weer vol met bloemen, allerlei kleuren en soorten.

De voorbereidingen en ervaring van HCR-werkgroep Hendrik Ido Ambacht gaf als resultaat dat alles prima verliep. Alles zat mee! Dat is ook te zien aan de opbrengst. De verkoop bracht  €1375,- op.

Tijdens de verkoop werd ook aandacht gevraagd voor de 40e vierdaagse die Hendri Rietveld gaat lopen voor stichting HCR. meer informatie hier.

Dank aan allen die deze mooie dag mogelijk maakten. De klanten die bloemen kochten en alle vrijwilligers van HCR- Werkgroep Hendrik Ido Ambacht!

Lentemarkt zaterdag 13 mei 2017 in Maartensdijk

Lentemarkt zaterdag 13 mei

Het is bijna een HCR-traditie geworden, ook dit jaar is er weer de Lentemarkt (vroeger: De Voorjaarsfair). Op D.V. zaterdag 13 mei bent u van harte welkom op zorgboerderij Nieuw Toutenburg (Dorpsweg 85) in Maartensdijk. Op en rondom de zorgboerderij is veel te doen en te zien. Er staan standhouders met een gevarieerd aanbod, van mooie wollen producten tot vlees en van (kinder)kleding tot grasmaaiers. Er is uitgebreide catering, tweedehands boekenverkoop en er is een leuke masterclass chocolade en workshop bonbons maken waarbij u een tasje vol bonbons mee naar huis krijgt (nieuw). Als u zich op wilt geven voor de masterclass chocolade of de workshop bonbons kunt u mailen naar lentemarktmaartensdijk@hotmail.com voor meer informatie. Grote aanrader!

Verder zijn er veel jonge dieren te knuffelen en te bekijken (zoals lammetjes, kalfjes, geitjes en misschien wel kuikentjes), en kan er een ritje op de pony en op de huifkar gemaakt worden. Kinderen kunnen zich verder uitleven op het springkussen.

De opbrengst is zoals altijd voor stichting HCR en er zal ook een kraam van de HCR aanwezig zijn op deze markt.

Tot ziens op zaterdag 13 mei!

Wat: Lentemarkt
Waar: Dorpsweg 85 in Maartensdijk

Wanneer: zaterdag 13 mei

Hoe laat: 10:-00 – 15:30 uur
Toegang: gratis en gratis dichtbij parkeren

Kooiker Installatie BV

Fortune - kennis in koffie


Moving-On

Lilycards

Brussaars Hoveniers & Tuinarchitectuur