Hendri bedankt!

18 juli 2017, Nijmegen, Hendri Rietveld start zijn 40e vierdaagse! Het is nog donker maar als het eenmaal een beetje licht begint te worden komt Oosterhout in zicht en is het tijd voor een welverdiend bakje koffie. De eerste dag was een lange wandeldag en deze eindigt in Nijmegen. Het was een prima eerste dag en na wat preventieve maatregelen ging het allemaal weer prima. Dit jaar werd de route andersom gelopen en dat is zeker voor een ervaren lopen als Hendri een hele belevenis. Ook maakte hij even kort tijd voor wat vragen voor het televisie team van RTL.

Ook de tweede dag verliep vlot, weer een vroege start, na twee uurtjes weer de onmisbare koffie , na 32 km lopen is er een stop in Wijchen. Hendri zegt daarover: “32 km al weer, nu even rusten” Zijn roze VGZ shirt is goed zichtbaar. Op het shirt staat: 101e vierdaagse #heldenvanVGZ. VGZ is een zorgverzekeraar en een van de Sponsors van de Nijmeegse Vierdaagse. VGZ Vierdaagsehelden geeft ook ondersteuning aan 100 wandelaars die een sponsoractie hebben, Hendri doet dat voor stichting HCR.

De derde dag is regenachtig, wel zo nat dat Hendri het een te groot risico vond om zijn fotocamera te gebruiken. De dag begon al “leuk” doordat zijn scanband was gebroken. Hij moest dus vóór de start nog eerst naar de centrale administratie. Gelukkig geen wachtrij, dus al snel opgelost met een nieuwe armband. Inmiddels was er een onweersbui begonnen en het regende stevig aan de start. Ondanks de wandelkwaaltjes verliep de dag verder prima. Ook mede te danken aan het weer dat gaandeweg opklaarde en een flinke zon tevoorschijn kwam.

21 juli, de laatste loopdag. Zoals altijd: de laatste loodjes wegen het zwaarst. 4 dagen lopen , 200 km afstand. En dat voor de 40e keer! Hendri schrijft dan: De beloning mag er zijn, een complete nieuwe medaille met cijfer. Het cijfer 40 welteverstaan!

Hendri, wij feliciteren je met deze prestatie , 40 keer de vierdaagse. Wij bedanken je omdat je opnieuw stichting HCR als doel koos. 40 keer de Nijmeegse vierdaagse, 40 kinderen naar school? Dat was de vraag. 40 kansen voor kinderen die anders van onderwijs verstoken blijven. Om een schooljaar te kunnen starten is 30 euro per kind nodig. Via de sponsorwebsite kwam ruim 430 euro binnen, via andere kanalen nog zo’n 1100 euro. Het is Hendri gelukt om zijn 40e vierdaagse te gebruiken om kinderen aan onderwijs te helpen! Hendri bedankt!

Sponsoren kan nog steeds: kijk op de sponsorpagina.

Moving-On