40ste keer de Nijmeegse vierdaagse, 40 kinderen naar school?

Een geweldige prestatie, zo mag het wel genoemd worden als je voor de 40ste keer de vierdaagse gaat lopen. Hendri Rietveld gaat voor de 40ste keer meedoen!

De laatste jaren liep Hendri voor de doelen van stichting HCR en Asociaţia Betania (Roemenië). Ook deze jubileumloop wil hij lopen voor deze doelen.

40 keer de vierdaagse willen we graag omzetten voor onderwijs aan 40 kinderen. Het is in Roemenië (nog steeds niet) vanzelfsprekend dat kinderen onderwijs kunnen krijgen.
Het gebrek aan onderwijs voedt de armoede van de vele Roemenen die op het platteland leven. En dit begint met het opgeven van de scholing. In 2016 verliet meer dan 18% van de Roemeense kinderen hun studie of onderwijs.

De arme Roemeense kinderen kiezen ervoor om op het veld te werken voor een brood of om de dieren te verzorgen, en onderwijs te laten voor wat het is. Onderwijs voor deze kinderen is een luxe geworden. De kansen van de kinderen om in het onderwijs te blijven tot afronding of afstuderen zijn erg klein, meestal door de slechte materiële situatie van het gezin waartoe zij behoren.

Er wordt vooral “bezuinigd” op boeken, schriften en schoolmaterialen. Voor dat doel gaat Hendri lopen! U kunt dat steunen en dan gaan we er met z’n allen voor zorgen dat er 40 kinderen boeken, schriften en schoolmateriaal krijgen. 40 kansen voor kinderen die anders van onderwijs verstoken blijven. Om een schooljaar te kunnen starten is 30 euro per kind nodig! Dat moet toch lukken? We kunnen natuurlijk ook zeggen: we gaan minimaal 40 kinderen helpen, elke 30 euro meer is een extra kans op onderwijs aan een kind, dus een betere toekomst!

Door Hendri te sponsoren beloont u dus niet alleen zijn prestatie, maar helpt u een kind aan kans op onderwijs en een betere toekomst.

Klik hier voor sponsoring

De vierdaagse vindt plaats van 18 t/m 21 juli 2017.

Moving-On